Ausschreibung für die Professur "Didaktik der Biologie"

- English version available below –

Universitätsprofessur (m/w/d) für Didaktik der Biologie

Universalität, Diversität und Interdisziplinarität sind unsere Stärken. Mehr als 30.000 Studierende, drei Exzellenzcluster, 5000 Beschäftigte und mehr als 150 Institute: Mit einer hervorragend ausgebauten Infrastruktur bietet die Leibniz Universität Hannover Raum für innovative Lehr- und Forschungs-bedingungen auf Spitzenniveau in einem breiten Fächerspektrum.

An der Fakultät für Naturwissenschaften ist folgende Position der BesGr. W2 NBesO baldmöglichst zu besetzen: Universitätsprofessur (m/w/d) für Didaktik der Biologie

Die Position

• Forschung und Lehre in Didaktik der Biologie am Institut für Didaktik der Naturwissenschaften (IDN)
  • interdisziplinäre Zusammenarbeit v.a. mit den Fachgebieten des IDN, der Leibniz School of Education (LSE), Leibniz-Forschungsinitiativen oder -zentren der Leibniz Universität Hannover (LUH)
  • nationale und internationale Sichtbarkeit in der Forschung
  • Stärkung der Bereiche digital gestütztes Lehren und Lernen, Forschendes Lernen, Bildung für nachhaltige Entwicklung (BNE), Nature of Science

Vollständige Auschreibung in der Jobbörse der LUH.

University Professorship (m/f/d) in Biology Education

We strive for universality, diversity and interdisciplinarity. With more than 30,000 students, three Clusters of Excellence, 5,000 members of staff, over 150 institutes and an outstanding infrastructure, Leibniz University Hannover offers an innovative environment for top-level education and research in a comprehensive range of subjects.

The Faculty of Natural Sciences invites applications for the following position of Salary Scale W2 NBesO to be appointed at the earliest possible date: University Professorship (m/f/d) in Biology Education

The Position

• Research and teaching in the Biology Education Section at the Institute of Science Education (IDN)
  • Interdisciplinary collaboration especially with the other sections of the IDN, the Leibniz School of Education (LSE), Leibniz Research Initiatives or Leibniz Research Centres of Leibniz University Hannover
  • Research that will be noticed nationally and internationally
  • Strengthening the fields of digitally supported teaching and learning, scientific inquiry, Education for Sustainable Development (ESD), nature of science

Complete advertisement in the job exchange of the Leibniz University.